כך תרוויחו מתכנון הדרכות גלובליות ב- 2018
בכל העולם יושבים עכשיו לתכנן איך בדיוק תיראה תכנית ההדרכות הגלובלית של הארגון בשנת 2018, ולכולם מטרה משותפת אחת: לצייד את העובדים בארגון בכישורים והמיומנויות החיוניים לשיפור התפוקה ולצמיחה עסקית נוספת בשנה הבאה.
אבל איך תדעו אילו תכנים לבחור, באיזו שפה להעביר את ההדרכות, באיזו טכנולוגיה להשתמש? ולא, הקמת לוח שנה בגוגל דוקס עם כמה הדרכות תוכנה כאן וכמה סדנאות ניהול שם – זה לא מספיק כדי לייצר תוכנית גלובלית עם ערך אמיתי לעובדים מכל העולם.
בדיוק בשביל זה אספנו כאן כמה צעדים חשובים לבניית תכנית הדרכות גלובלית אפקטיבית שתתאים לעובדי הארגון שלכם, לארצות השונות בהם הם נמצאים, והכי חשוב – שתממש את המטרות האסטרטגיות של הארגון.
אחרי 25 שנה של הדרכות גלובליות ברחבי העולם עם חברות מובילות והובלת התחום המקומי בארץ, יש לנו כמה טריקים בשרוול, ורצינו לשתף אתכם –
אז בואו נתחיל. כשאתם ניגשים לבניית תכנית ההדרכות, הנה מה שאתם צריכים לקחת בחשבון:
טריק #1 – שנייה לפני שאתם מתחילים לתכנן את תוכן ההדרכות, זכרו שיש להבחין בין תכנים גלובליים לבין תכנים לוקליים, בכמה אספקטים:
- מאפייני שווקים מקומיים לעומת מאפייני שוק עולמי
תהליכי עבודה בארגון הגלובלי לעומת תהליכי עבודה בסניפים המקומיים -
שונות בין תרבותית של עובדי הארגון כגון שפה, ערכים שונים ועוד -
טריק #2 – בתכנון ההדרכות, שימו לב להיבטים התרבותיים ולא רק המקצועיים. שימו דגש על הדרכות שנוגעות בשינויי הליכות ומנהגים, שינויים בטון הדיבור וביחסים בין-אישיים ומקצועיים. זכרו שיחסים קולגיאליים ומקצועיים שיניבו ערך רב בעתיד מתחילים קודם כל ביחסים בין-אישיים, ושיתוף פעולה יכול לקום וליפול על צעד אחד קרוב מידי או שיחה אחת חזקה מידי.
טריק #3 – חשבתם שכולם לומדים ומבינים באותו קצב? באותה רמה? הנסיון שלנו בהדרכות ברחבי העולם לימד אותנו שעובדים מתרבויות שונות לומדים, מעבדים ומתרגלים חומר בקצב שונה ובמידה שונה. קחו את הנתון הזה בחשבון כשאתם מתכננים תהליך למידה, כדי שאף אחד לא יישאר מאחור...
טריק #4 – בנו את תכנית ההדרכות מלמטה למעלה; התחילו בסניפי הארגון הלוקאליים, ובנו משם את התכנים הגלובליים.
טריק #5 – אל תבנו על הדרכות בוידאו קונפרנס אם אין לעובדים שלכם את התשתית הנחוצה. בדקו מהי הטכנולוגיה הזמינה בארגון, על כל סניפיו, ובנו את ההדרכות על בסיס הטכנולוגיה הקיימת.
טריק #6 – אל תהיו "מליונרים של שבת" – קבעו מטרות ריאליות שתוכלו להשיג בטווח הזמן שיש לכם, תוך שאתם לוקחים בחשבון את כל הפרמטרים, כגון הבדלים בקצב ומידת ההבנה בין תרבויות, אתגרי שפה, אתגרי מרחק, טכנולוגיה, פערים בתקשורת בין תרבותית ועוד.
טריק #7 – הגדירו כבר משלב מוקדם אילו מחלקות וצוותים ישתתפו בתכנית, והכינו אותם מראש על מנת למנוע בילבול בהמשך השנה. כך תוכלו גם להכין את השטח מראש, כולל הכנת התשתית הטכנולוגית, הסבר לעובדים על חשיבות ההדרכות על מנת למנוע היעדרויות, ועוד.
טריק #8 – קבעתם לשעה 17:00 וכולם הגיעו באיחור? אל תופתעו לגלות שתפיסת הזמן משתנה מתרבות לתרבות, ויש לתאם את מסגרות הזמנים של ההדרכות לאופי המקומי.
טריק #9 – בבניית תוכנית הדרכה לאתרים שונים בחו"ל נסו לתקשר את ההדרכות וההכשרות גם באנגלית וגם בשפה המקומית. קחו בחשבון שלא לכולם אנגלית בא בקלות ואם רוצים ליצור מעורבות גבוהה מציידם, הנגישו להם את התוכן בצורה נוחה.
טריק #10 – אל תגידו ששכחתם לבקש משוב אחרי ההדרכות! אם יש כלי שיכול לשפר את ההדרכות שלכם בשנה הבאה, זה המשוב. אבל שימו לב להתאים אותו לתרבויות השונות.